2008 m. lapkričio 4 d., antradienis

S A V I D I S C I P L I N A

Tyrinejant asketu gyvenimus, kurie gyveno kalnuose, giriose ir dykumose, mes pastebesime, kad tie, kurie ish tikruju ieshkojo tiesos, dare viska imanoma, kad praktikuoti savidisciplina.
Viena ish svarbiausiu praktiku yra sugebejimas sedeti nejudant atitinkamose pozose, atitinkama laika,tuo paciu atliekant kvepavimo pratimus. Nepriklausomai nuo to kokioje asanoje sedima 3(trys) tashkai (keliai ir sedmenys)sudaro pagrinda (liecia grindis). Tokiu budu igyjama kontrole raumenims ir nervu sistemai. Igijus shia kontrole, igyjamas sugebejimas valdyti savo prota, sulaikyti mintis, zodzius, patirti, pasitenkinima ir dziaugsma. Tik igijus kuno ir proto kontrole yra kaupiama valios jega ir minties jega, kurios sudaro visu dvasiniu siekimu pagrinda, be ju nei viena siela shiame pasaulyje nesugebes pasiekti aukshciausio ishsipildymo.
Jeigu atsisedus musu keliai nenusileidzia, vadinasi sedime "pelkeje". Pati klampiausia yra asmenine pelke susikaupusi dubens srityje, del nedisciplinuoto gyvenimo budo (skanaus maisto,blogo sekso,mazo fizinio aktyvumo, gali buti viena arba visos trys priezastys). Vanduo yra gyvybes simbolis taciau pelkeje jis rugsta-genda. Jokia meditacija shioje padetyje negalima, sedejimas nenuleistais keliais vargina-alina stubura, todel tai tik nevykusi meditavimo imitacija ir savo anti seksualumo demonstracija. Mudros - ranku pirshtu kombinacijos, yra asanos ishbaigtumo kulminacija, taciau bandymas daryti jas mechanishkai(neatlikus asanos), tolygus elektros jungikliu junginejimui pastate neturinciame elektros ivado, arba mersedeso zenklo pasikabinimas ant kaklo neturint automobilio..

1 komentaras:

Dariūza rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.